1 minut med Rasmus Nilsson Software Developer på CSEC

Rasmus Nilsson kallar sig stereotypisk nörd.

– Jag samlar på tangentbord och bygger ihop dem. Jag har sju stycken. Jag köpte ett senast igår.

– Du är också nytillträdd i rollen Software Developer på C Security Systems, välkommen Rasmus! Du börjar ju bli varm i kläderna, hur känns det?

– Om jag skulle sammanfatta det i ett ord så skulle det vara ”spännande”. Det känns riktigt bra. Alla i Product Management-teamet är så otroligt kompetenta. Jag kunde inte bett om mer. Jag har ju hunnit vara med på rätt många veckoavstämningar nu och tror nästan att projektchefen tycker att jag är tjatig när jag säger hur bra och kul allting är. Så klart är det utmaningar men det är också givande. Jag vill ha utmaningar. 

Rasmus började programmera redan i grundskolan, tog det vidare till en  gymnasieutbildning och tyckte att det var fortsatt kul.

– När jag var 19 började jag jobba som gymnasielärare inom programmering. Det är nog det modigaste jag gjort. Jag var ju typ jämnårig med eleverna. Man var ju inte tuff första lektionen där, men sen upptäckte jag att det hade en hel del fördelar att vara ung och hålla jämna steg med utvecklingen. Ganska snart hittade jag min roll.  

Därefter kände Rasmus att det var dags att själv fördjupa sig och tog en examen i datalogi på datasystemutvecklingsprogrammet Kristanstad.

– Jag jobbade deltid på ett annat bolag redan under utbildningen men när CSEC hörde av sig verkade det så otroligt mycket mer spännande och utmanande. Framför allt eftersom  det handlar om en produkt som faller inom IoT-sektorn, Hela det ämnet är häftigt. Och det går fort från idé till implementationer. Dessutom har jag en medarbetare som blivit min mentor. Han kan så oerhört mycket och det driver på min egen utveckling. 

Tack Rasmus, vi är så glada att ha dig här!

Fler nyheter