CSEC pausar affär i Ryssland

Med anledning av Rysslands oprovocerade och olagliga invasion av Ukraina väljer vi att pausa arbetet med den planerade affären med den ryska försäkringskooperationen OSK. 

Rysslands invasion av Ukraina är oförsvarlig och har skapat den allvarligaste säkerhetspolitiska situationen i modern tid och skapar stor ekonomisk osäkerhet både i Sverige och globalt. Ett antal sanktioner har utfärdats, fler och strängare sanktioner kommer troligtvis utfärdas inom kort och förändringar kommer att kunna ske från dag till dag. 

– Det förskräckliga som nu händer leder inte bara till obeskrivligt mänskligt lidande, det gör också att det inte längre finns förutsättningarna att göra affärer med Ryssland, säger vd Jacob Lundberg. Av praktiska, juridiska och inte minst moraliska skäl ser vi inga andra möjligheter än att pausa affären med OSK. Vår samarbetspartner och importör Armada fullföljer ändå sina ansträngningar med stöd av OSK att få importtillståndet registrerat av det ryska tullverket. Tillsammans hoppas vi på en ljusare framtid och vi vill naturligtvis behålla möjligheten att leverera våra produkter och tjänster eftersom vi inte vet någonting om utgången av det pågående kriget och vad som händer på längre sikt, fortsätter Jacob.

Affären omfattar drygt 15.000 båtförsäkringstagare för vilka C-pod systemet ska bli obligatoriskt i utbyte mot sänkt försäkringspremie och självriskeliminering. Allting är förberett för att lansera erbjudandet till försäkringstagarna. Återstår endast att registrera det förnyade importtillståndet. Det totala värdet av affären är mellan 100 och 150 miljoner kronor för CSEC. 

Presskontakt

Sara Torgnysdotter

Kommunikationsansvarig C Security Systems AB

E: sara@csec.group 

M: +46 70 919 91 44

Fler nyheter