Säljstart för Spåra Hund

C Security Systems lanserar Spåra Hund – världens första självladdande GPS tracker för hundar. Massproduktionen av den efterlängtade produkten påbörjades för en dryg vecka sedan och säljstarten är satt till den 13 juni.

Spåra Hund är världens första självladdande GPS tracker för hundar. Konkurrenternas produkter behöver laddas varannan eller varje dag och batterierna riskerar att ta slut innan man hittar hunden om den springer bort. Dessa två problem har CSEC löst tack vare låg strömförbrukning i kombina- tion med unik solcellsteknik från det svenska innovationsbolaget Exeger.

Selen med den integrerade solcellen tillverkas av välrenommerade OSM Group – en fullservice legotillverkare inom elektronik och så kallade soft goods. Bolaget som grundades för över
20 år sedan har starka skandinaviska rötter och är en officiell partner till Exeger.

I samband med lanseringen aktiverar CSEC ett flertal parallella marknadsföringsinitiativ:

  • Annonsering. Bolagets webbshop är den huvudsakliga försäljningskanal (länk till produktsi- dan). Inför lanseringen intensifieras arbetet med att driva trafik och konvertering. Riktad an- nonsering på Google, Meta och Instagram kombineras med aktiv SEO och kontinuerlig on-page optimering
  • PR aktiviteter. Bolaget samarbetar med den globala pr-byrån BCW som har stark lokal närvaro och marknadskännedom. BCW kommer att fokusera på teknikmedier, livsstilsmedier, jaktmedier och husdjursmedier. Bolaget kommer att erbjuda produkter för testning och intervjumöjligheter.
  • Social media. Bolaget har påbörjat en uppbyggnad mot målgruppen i sociala medier och har under våren samarbetat med en offentlig fokusgrupp på Instagram och Meta. Genom samarbetet har Bolaget tillgång till en stor mängd material i form av bilder, testresultat och rekommendationer.

Bolaget lanserar i Sverige först. Sverige är hemmamarknad och en världens bästa testmarknader för techprodukter med en kräsen och kunnig publik. Budskapet i alla marknadsföringskanaler är att Spåra Hund är den tryggaste lösningen för hundar.

Prissättningen för Spåra Hund tar sin utgångspunkt i marknadspriserna för GPS trackers för hundar och hundselar. Ovanpå den prisnivån läggs en premie för att spegla värdet av att Spåra Hund är självladdande. Kunder kommer att kunna välja mellan att betala direkt vid köp eller prenumerera med en valbar bindningstid. Priserna för Spåra Hund börjar på 119:- per månad inkl. moms med tre års prenumeration. Väljer kunden att betala i förskott börjar priserna på 2.990 inkl. moms med 12 månaders servicelängd.

Bolaget har inlett ett samarbete med etologen Anna-Maria Svedberg som har testat Spåra Hund under våren. Anna-Maria ser en stor fördel med en hund tracker som kan spåra en bortsprungen hund i flera dygn utan att batterierna tar slut.

− Det är viktigt att veta att om hunden springer bort och du inte får tag i den inom en halvtimme är det stor risk att den går in i ett förvildat tillstånd. Då är det att vara jättesvårt att locka till sig hun- den. Hunden kommer att hålla sig undan och vara skygg. Jag har varit med om hundar som varit bortsprungna i upp till en vecka. När väl husse eller matte hittar dem blir de jätteglada över att höra deras röster men under tiden de är bortsprungna håller de sig aktivt undan och befinner sig i ett överlevnads-mode, säger Anna-Maria.

Med lanseringen av Spåra Hund tar CSEC ett stort kliv in på den så kallade pet tech marknaden som beräknas omsätta 20 miljarder dollar 2028 enligt en nyligen utförd studie från Global Market Insights Inc. Enligt studien drivs pet tech marknaden av ett ökande efterfrågan på produkter för att övervaka hundars välmående och position.

− Spåra Hund löser verkliga problem med en unik teknisk lösning. Det känns som helt rätt produkt i helt rätt tid, säger Jacob Lundberg, VD på C Security Systems.

Presskontakt

Sara Torgnysdotter
Kommunikationsansvarig C Security Systems AB 
E: sara@csec.group
M: +46 70 919 91 44

Fler nyheter