CSEC visar upp den senaste tekniken inom spårsändare på SSR:s årliga Landsmöte

IoT-bolaget CSEC, en av de främsta leverantörerna av spårsändare och relaterade teknikprodukter, kommer att delta i Svenska Samernas Riksförbunds (SSR) årliga Landsmöte som hålls i Piteå i slutet av maj. CSEC kommer att visa upp den senaste tekniken inom spårsändare, inklusive Spåra Pro och Spåra Classic under eventet.

Den Solcellsladdade Spåra Pro-sändaren är särskilt intressant för rennäringen, eftersom renarna rör sig över mycket stora områden och sändaren kan laddas utan behov av batteribyte. CSEC:s senaste teknik är ett nödvändigt steg för rennäringen, då 2/3 G-näten kommer att stängas av under 2025, vilket innebär att det är nödvändigt att uppgradera till ny teknik redan nu.

CSEC har möjlighet att överföra en del av tekniken till rennäringen redan nu, tack vare ett pågående samarbetsprojekt med Jordbruksverket. LÄNK

– Vi är stolta och glada över möjligheten att hjälpa rennäringen genom att tillhandahålla den senaste teknologin inom spårsändare för att stödja deras verksamhet och småföretagande, säger Jörgen Eberstein, VD på CSEC.

För mer information om Spåra Pro

OM SSR

SSR är en obunden organisation som arbetar med samiska frågor och renskötsel. Syftet är att främja och tillvarata de svenska samernas intressen, med särskild hänsyn till renskötseln och dess binäringar. SSR är demokratiskt och representerar samer anslutna till samebyar eller sameföreningar. Organisationens uppgifter är fastställda av Landsmötet i dokumentet Njunjuš.
SSR – https://www.sapmi.se

Fler nyheter