Lägesuppdatering från CSEC

IoT-bolaget CSEC har nyligen genomfört en nyemission och fått nya aktieägare. Intresset för CSEC är fortsatt stort. Här kommer en lägesbild med fokus på bolagets senaste marknadsaktiviteter.

C-pod mini och Spåra – made in Sweden

Kunder hör av sig till CSEC med anledning av pågående nyhetsrapportering och debatt kring risker med användning av elektroniska produkter tillverkade i vissa länder. 
– Vi vill vara tydliga med att utveckling och tillverkning av våra produkter C-pod mini och Spåra sker i Sverige och att vi heller inte har några planer på att flytta denna verksamhet från Sverige, meddelar VD Jörgen Eberstein.

CSEC lanserar kampanj på C-pod mini för medlemmarna i Svenska Båtunionen

Inför kommande båtsäsong sjösätter CSEC en kampanj tillsammans med Svenska Båtunionen. Cirka 180 000 medlemmar kommer erbjudas ett mycket attraktivt pris på C-pod mini, som är CSEC:s senast utvecklade spårsändare för skydd och bevakning av båtar och vattenskotrar. C-Pod mini kommunicerar via 4G och är en av marknadens mest kompetenta spårsändare inom segmentet. Kampanjen pågår mellan 21 april och 14 maj och medlemmarna når erbjudandet via Svenska Båtunionens nyhetsbrev och hemsida.

– Vi ser många fördelar med att arbeta nära branschen och tillsammans med båtintresserade över hela landet, säger Jörgen Eberstein, VD på CSEC. C-pod mini har unika egenskaper och lever väl upp till försäkringsbolagens krav när det gäller den här typen av produkter. Många båtägare är tyvärr inte medvetna om att försäkringsbolagen ger premierabatter till kunder som använder C-pod mini i sin båt.

– C-pod mini är en spårsändare som går hand i hand med Svenska Båtunionens vision om det goda båtlivet och kan bidra till att fler stölder inom branschen klaras upp, säger Jörgen Eberstein.

CSEC och SMC inleder samarbete kring MC-skydd med spårsändare

CSEC inleder 1 maj 2023 ett samarbete med SMC, SverigesMotorcyklister. CSEC kommer närvara på SMC:s stora event i Åre 12 – 14 maj, där Spåra Classic presenteras närmare för medlemsorganisationen som i år firar 60 år. Under maj månad kommer SMC:s cirka 67 000 medlemmar att kunna köpa Spåra Classic till ett mycket förmånligt pris via SMC:s hemsida.

Spåra Classic är en liten, pålitlig och kompetent spårsändare med lång batteritid och som kommunicerar via 4G. Förutom tryggheten i att ha full kontroll över var MC:n befinner sig, ger Spåra Classic fördelar när man försäkrar sin MC. Väljer man till exempel Svedea för sin MC-försäkring kan självrisken helt elimineras om en stulen MC hittas.
– Alla som vill skydda sin MC och ha kontroll på var den befinner sig kommer uppskatta Spåra Classic, säger Jörgen Eberstein, VD för CSEC.

CSEC visar upp den senaste tekniken inom spårsändare på SSR:s årliga Landsmöte

CSEC kommer delta i Svenska Samernas Riksförbunds (SSR) årliga Landsmöte, som hålls i Piteå i slutet av maj, och där visa upp Spåra Classic och Spåra Pro. Båda kommunicerar via 4G och den solcellsladdade Spåra Pro-sändaren är särskilt intressant för rennäringen, eftersom renar rör sig över mycket stora områden och sändaren kan laddas utan behov av batteribyte. CSEC:s senaste teknologi är viktig för rennäringen, då 2G och 3G-näten kommer att stängas ner under 2025, vilket innebär att det är nödvändigt att uppgradera till ny teknik inom kort. Tack vare CSEC:s samarbetsprojekt med Jordbruksverket, med inriktning på nötkreatur, finns redan tekniklösningar som direkt kan överföras till rennäringen, omfattande cirka 250 000 renar.

– Vi är mycket intresserade av ett samarbete med SSR och är övertygade om att våra produkter kommer göra stor nytta och underlätta arbetet även inom rennäringen, säger Jörgen Eberstein, VD på CSEC.

Fler nyheter